Wie geeft les

Pasfoto CocoWie geeft les?

Remco Wernert (1971) beoefent sinds 1996 de Zhan Zhuang Chi Kung. In 2003 is Remco door Peter den Dekker en Master Lam geautoriseerd als docent. Sindsdien geeft hij lessen en workshops in en om Amsterdam. Naast Chi Kung studeert Remco ruim 17 jaar intensief bij het Tibetaans Boeddhistisch Nyingma Centrum in Amsterdam. Daar geeft hij sinds 2008 ook lessen in ‘Ruimte, Tijd en Kennis’, het fundament van het door Remco ontwikkelde meditatie programma  Naast wekelijkse lessen Chi kung en Meditatie geeft Remco ook prive-trainingen en workshops in deze disciplines.

Achtergrond Remco Wernert

Vanaf kleins af aan ben ik gefascineerd door verhalen. Vehalen over tovenaars en helden, over geschiedenis, over de natuur en de werking ervan. En door verhalen over de magie en kleurrijkheid van het leven. Aangetrokken door deze fascinaties ben ik na het vwo aanvankelijk psychologie en filosofie gaan studeren, en beoefende ik onder meer Zen-meditatie, karate en boksen. In 1996 kwam ik in aanraking met de Chi Kung onder supervisie van Peter den Dekker. De Chi Kung heeft mijn kennis over en begrip van het menselijke lichaam en het lichaamsbewustzijn meer en meer verdiept. Al gauw beoefende ik zeer intensief de Chi Kung. In 2003 ben ik door Master Lam en Peter den Dekker geautoriseerd als docent in de Zhan Zhuang Chi Kung. In datzelfde jaar rondde ik ook mijn opleiding Shiatsu af, die ik volgde bij Instituut Nei Guan en de Opleiding voor Zen Shiatsu (o.l.v. Joyce Vlaarkamp). Sinsdien ben ik naast docent Chi Kung, enkele jaren als shiatsu-therapeut werkzaam geweest.

In 1996 kreeg ik viavia een boek in handen uit de ‘Ruimte, Tijd en Kennis’-visie van Thartang Tulku. Dit boek raakte de kern van mijn interesses en zoektocht naar de magie van het leven. In 1997 ben ik dan ook bij het Tibetaans Boeddhistisch Nyingma Centrum verder gaan studeren in deze visie. Daarnaast volgde ik de boeddhistische vakken die daar onderwezen werden. In de loop der jaren heeft de RTK-visie een centrale plek in mijn leven gekregen, dankzij haar rijkdom aan inzichten en mogelijkheden om het leven open, nieuwsgierig en ontspannen te ervaren. De laatste jaren werd ik vaker uitgenodigd om naast de Chi kung te vertellen over de Ruimte, Tijd en Kennis-visie. Sinds 2008 geef ik workshops en lessen in deze visie op het Nyingma Centrum. Mijn eigen stijl van lesgeven in de RTK-visie en mijn doel om de magie en de kleurrijkheid van het leven beter toegankelijk te maken, ook voor diegenen die niks hebben met Boeddhisme, heeft me gebracht tot het opzetten van eigen  meditatielessen.

 

Remco Wernert | Natural Ease | Chi Kung, Meditatie & Coaching | tel 06- 47420649 | info@naturalease.nl

Bankrek NL98 TRIO 0197 9108 66 | KvK nr 3438739 | www.Naturalease.nl